Постачання азербайджанської нафти в Україну почнуться у квітні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Постачання азербайджанської нафти в Україну почнуться у квітні

Енергетика
204
Азербайджанську нафту в Україну почнуть поставляти в квітні, заявив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Кірюшин.
"Одним із західноукраїнських заводів вже підписано угоду про постачання азербайджанської нафти від 1,5 до 3 мільйонів тонн на рік", - заявив він.
За його словами, планується постачання азербайджанської нафти на нафтопереробні заводи "Нафтохімік-Прикарпаття" (Івано-Франківська область) і "Галичина" (Львівська область).
При цьому, за словами Кірюшина, азербайджанська нафта буде танкерами поставлятися в Одесу, і транспортуватися до Бродів нафтопроводом Одеса-Броди, а до західноукраїнських НПЗ - однією з ниток нафтопроводу "Дружба".
Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко заявляв, що Азербайджан пропонує постачати Україні до 8 мільйонів тонн нафти. В свою чергу, міністр промисловості і енергетики Азербайджану Натік Алієв заявляв, що Азербайджан може поставляти в Україну 5 мільйонів тонн нафти і 5-7 мільярдів кубометрів зрідженого газу. Він нагадав, що за 9 місяців 2010 р. Азербайджан поставив в Україну 160 тисяч тонн нафтопродуктів та понад 1 мільйон тонн сирої нафти, що в 5 разів більше в порівнянні з 2008 роком.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас