Українцям не варто розраховувати на іпотеку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям не варто розраховувати на іпотеку

Нерухомість
204
Цього року на відновлення іпотечного кредитування очікувати не слід. Адже є дуже високі економічні ризики та відсутність дешевих закордонних грошей, які б дозволили знизити ставки за позиками.
Зараз отримати кредит на придбання житла можна під 18-20% річних і максимум на десятиліття. Тоді коли прийнятні умови для нашої країни -10% строком на 25-30 років. Тільки за таких показників ринок іпотечного кредитування запрацює, говорять аналітики. Однак на це потрібно багато часу.
"Ми не вийшли ще з кризи. Ну і про другу хвилю кризи говорять - це можливо. Я вважаю, що цього року, тобто 2011, такі умови кредитування в Україні не можливі".
Втім, криза - не єдина причина згортання іпотеки. Українські банки не мають доступу до дешевих закордонних грошей, а отже, і джерел для зниження кредитних ставок. Інвестори просто не зацікавлені вкладати у вітчизняні фінустанови.
"Аксіома проста, якщо ми тільки будемо мати можливість отримувати закордонні гроші під 5-6%, можемо сподіватися на кредити по 10%".
Запустити іпотеку в Україні можна. Для цього потрібно продовжувати співпрацю з МВФ, щоо стане позитивним сигналом для інвесторів. Не менш важливо також відновлювати економіку країни, яка автоматично пожвавить будівельний ринок.
коментують:
Олександр Бондаренко, віце-президент Асоціації фахівців з нерухомості
Олександр Охріменко, президент Українського аналітичного центру
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас