Присяжнюк вважає, що якщо й продавати землю - то тільки українцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Присяжнюк вважає, що якщо й продавати землю - то тільки українцям

Аграрний ринок
2207
На сьогодні напрацьовано 5 законопроектів, які будуть подані на розгляд до Кабінету Міністрів і Верховну Раду щодо земель сільськогосподарського призначення. Про це під час робочої поїздки до Вінницької області заявив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба Міністерства .
"Ми як міністерство пропонуємо, що обіг сільськогосподарської землі має передбачати, - якщо навіть буде продаж землі, то тільки громадянам України. Ніяких юридичних осіб", - заявив Присяжнюк.
За його словами, на сьогодні є доручення Президента Кабміну чітко опрацювати механізм обігу сільськогосподарської землі, щоб можна було залучити додаткові кошти в аграрний сектор.
Друге важливе питання, на думку міністра, - дозволити і передбачити законодавчо, щоб право оренди земельних ділянок було і правом застави для іпотеки.
"Це передбачає те, що будь-який орендар зможе під право угоди-оренди отримати кредит, але земля залишається за власником земельного паю. Власник земельного паю повинен зрозуміти, що це є капіталізація і стабільний прибуток як у процесі самостійного оброблення землі, так і під час здачі в оренду", - зазначив Присяжнюк.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас