Кабмін приєднав до "Укроборонпрому" ще 6 підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін приєднав до "Укроборонпрому" ще 6 підприємств

757
Кабінет міністрів Україна приєднав до "Укроборонпрому" ще 6 підприємств. Про це йдеться в опублікованій постанові Кабміну від 19 січня 2011 № 53.
Згідно з документом, до Державного концерну "Укроборонпром" додано такі підприємства:
- ДП "Завод імені В.О.Малишева";
- Казенне підприємство "Харківське конструкторське бюро машинобудування імені Морозова";
- Казенне підприємство "Харківське конструкторське бюро з двигунобудування";
- ДП "Житомирський ремонтно-механічний завод";
- ДП "Київський ремонтно-механічний завод";
- ДП "Миколаївський ремонтно-механічний завод".
Державні підприємства, що входять до складу концернів "Бронетехніка України" та "Техвоєнсервіс", будуть включені до складу "Укроборонпрому" після виходу в тижневий термін зі складу вказаних концернів.
Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович указом №2/2011 від 4 грудня 2011 рпризначив Дмитра Саламатина генеральним директором Державного концерну "Укроборонпром". Указом №1/2011 В.Янукович звільнив Д.Саламатина з посади генерального директора Державної компанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення. Виконуючим обов'язки на цю посаду, указом №4/2011, був призначений Дмитро Перегудов.
Нагадаємо, Кабінет міністрів України постановою від 29 грудня 2010 р. №1221 створив державний концерн "Укроборонпром".
Згідно з документом, до концерну увійшли: Державна компанія з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення "Укрспецекспорт", ДП "Укроборонсервіс", ДП "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес", державна госпрозрахункова зовнішньоторговельна та інвестиційна фірма "Укрінмаш", державне госпрозрахункове зовнішньоторговельне підприємство "Спецтехноекспорт", державне зовнішньоторговельне та інвестиційне підприємство "Промоборонекспорт", державне підприємство "Зовнішньоторговельна фірма "ТАСКО-експорт".
Міністерство економічного розвитку і торгівлі, "Укрспецекспорт" повинні в двомісячний термін спільно з Міністерством оборони, Міністерством внутрішніх справ, Державним космічним агентством і Фондом державного майна узгодити перелік підприємств, які необхідно додатково включити до складу концерну; розробити та подати на розгляд Кабміну проект статуту; у тримісячний термін - забезпечити державну реєстрацію концерну і внести на розгляд Кабміну проект рішення про доповнення переліку державних підприємств, що входять до складу "Укроборонпрому".
Раніше, 28 грудня 2010 р. В.Янукович доручив Кабміну вжити заходи щодо створення державного господарського об'єднання "Укроборонпром" з державних підприємств, що здійснюють господарську діяльність у сфері розробки, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової та спеціальної техніки і боєприпасів, беруть участь у військово-технічному співробітництві з іноземними державами. Кабмін також має забезпечити створення і впровадження до 1 липня 2011 р. автоматизовані інформаційно-аналітичної системи обліку та аналізу діяльності підприємств оборонно-промислового комплексу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас