АУБ: Нацбанк обіцяє підтримувати банки незалежно від розміру і капіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ: Нацбанк обіцяє підтримувати банки незалежно від розміру і капіталу

Кредит&Депозит
669
Політика Нацбанку буде спрямована на забезпечення функціонування на ринку фінансово здорових банків, незалежно від їх розміру і капіталу. Про це заявив Перший заступник Голови Нацбанку України Юрій Колобов під час зустрічі з представниками Асоціації українських банків (Президентом Асоціації Олександром Сугоняко та Першим віце-президентом Володимиром Бондарем). Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба АУБ.
Зокрема, під час зустрічі Колобов підтвердив принципову позицію НБУ щодо заборони валютного кредитування населення, яка повністю підтримується АУБ. Також він поінформував, що у зв'язку з існуючою проблемою для банків через значне накопичення пасивів в інвалюті, Нацбанк зараз розробляє механізми вирішення цієї проблеми за допомогою операцій СВОП. З боку АУБ було поінформовано про заходи, які готує Асоціація щодо посилення роботи, спрямованої на забезпечення прав кредитора.
Під час зустрічі також обговорювалися гострі питання щодо майбутнього банків ІІІ та ІV груп у контексті запланованого парламентом у другому читанні розгляду законопроекту №0884 "Про внесення змін до деяких законів України (щодо регулювання діяльності банків)". Зокрема, представники АУБ наголосили на необхідності збереження рівних і чесних умов конкуренції на українському банківському ринку і неприпустимість створення умов, при яких з ринку штучно витісняються фінансово здорові банки ІІІ і ІV груп.
"Нацбанк здійснюватиме політику, спрямовану на забезпечення діяльності на ринку фінансово здорових банків, незалежно від розміру та походження їхнього капіталу", - запевнив Колобов.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас