Ціни на гречку будуть мінятися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на гречку будуть мінятися

Аграрний ринок
3471
Гречка стрімко дорожчає: за кілограм крупи вже в багатьох супермаркетах просять 20-22 гривні, іноді - 25. Адже ще тиждень тому повсюдно ціна за продукт становила 15-18 гривень. Вагова гречка по 18 гривень за кілограм рідко трапляється в супермаркетах.
Таку різницю експерти пояснюють вартістю закупівлі. "По-перше, перед весною гречка завжди дорожчає. По-друге, постачальники створюють штучний її дефіцит. Крупи поки вистачає, але постачальники стримують запаси, щоб ціна зросла ще більше. І тоді вони добре зароблять", - роз'яснив директор консалтингової компанії "ПроАгро "Микола Верницький.
За його словами, ціна "зупинить своє зростання тоді, коли попит серед покупців впаде". Поки, за його прогнозами, за місяць вона зросте ще на 10%. "Все в руках покупців. Ціна повернеться до 16-18 гривень, коли продукт перестануть брати через дорожнечу і перейдуть, скажімо, на рис", - зазначила керівник аналітичного відділу консалтингового агентства "ААА" Марія Колесник.
За словами прес-секретаря прем'єр-міністра Миколи Азарова Віталія Лук'яненка, АМКУ проводить перевірки обґрунтованості підняття цін: "За законом магазини повинні за місяць декларувати зміну цін. Тим, хто це не зробив, буде штраф".
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас