Американський трейдер заробив 5 мільярдів доларів за рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський трейдер заробив 5 мільярдів доларів за рік

Казна та Політика
1986
Менеджер хедж-фонду і керівник інвестиційної компанії Paulson & Co Джон Полсон заробив у 2010 році понад 5 мільярдів доларів, пише The Wall Street Journal. Полсон побив свій же рекорд у заробітках (4 мільярди), встановлений три роки тому, коли він грав на ринку проти високоризикових іпотечних облігацій.
Дані цифри показують, що елітні менеджери хедж-фондів зараз є найбільш висоокооплачуваними учасниками фінансового ринку. Крім Полсона, до них належать засновник інвесткомпанії Appaloosa Management Девід Теппер і глава Bridgewater Associates Рей Даліо, які отримали в минулому році від 2 до 3 мільярдів доларів. Порівнянні доходи зафіксовані і у засновника Renaissance Technologies LLC Джеймса Саймонса.
Для порівняння, найбільший інвестбанк світу Goldman Sachs, відомий щедрими винагородами своїм співробітникам, за підсумками 2010 року виплатив 36 тисячам осіб загалом 8,35 мільярда доларів (у середньому 231 тисяча доларів на співробітника). Глава іншого провідного інвестбанку Morgan Stanley Джеймс Горман заробив в 2010 році всього лише 15 мільйонів доларів.
Як правило, такі трейдери, як Полсон, рідко забирають усю зароблену ними суму готівкою. Значна частина прибутку існує тільки на папері і відображає зростання вартості активів, що перебувають у розпорядженні їхніх фірм. У випадку спаду на ринку ці заробітки можуть різко скоротитися. Інша частина доходів від продажів у кінцевому підсумку повертається в їхні компанії.
Джон Полсон і його колеги успішно ставили на зростання вартості сировинних товарів, яке в 2010 році виявилося надзвичайно високим завдяки закінченню світової рецесії і відновленню підйому глобального ВВП.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас