У Китаї знову посилили вимоги до покупців житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї знову посилили вимоги до покупців житла

Казна та Політика
270
Державна рада КНР оголосила про введення жорстких заходів, покликаних "остудити" перегрітий ринок житлової нерухомості країни і знизити ціни.
Відтепер покупці, які отримують другий об'єкт нерухомості, повинні робити початковий внесок у розмірі не менше 60% від вартості будинку або квартири, в порівнянні з 50% раніше.
Крім того, в деяких містах країни власникам двох і більше об'єктів заборонять купувати нові, пише видання Shanghai Daily. Раніше влада Китаю заявляла про введення податку на нерухомість у двох великих містах країни - Чунцині і Шанхаї. У тому випадку, якщо цей захід буде визнаний успішним, його запровадять повсюдно.
У грудні 2010 року ціни на житло в Китаї зросли на 0,3% в порівнянні з листопадом і на 6,4% - у річному вирахуванні. Цей показник зростає протягом останніх півтора років і за 2010-й рік піднявся більше, ніж за останні п'ять років. Уряд країни змушений вживати різні заходи для "охолодження" ринку, щоб зробити житло доступнішим для населення і обмежити діяльність спекулянтів. Докладніше про це читайте в попередніх матеріалах нашого порталу, посилання на які наведені нижче.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас