Медвєдєв запропонував перевіряти всіх пасажирів і багаж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медвєдєв запропонував перевіряти всіх пасажирів і багаж

Казна та Політика
264
Президент Росії Дмитро Медвєдєв підписав перелік доручень щодо забезпечення транспортної безпеки в Росії, повідомляє прес-служба Кремля.
Глава держави, зокрема, доручив уряду РФ до 10 лютого підготувати пропозиції щодо зміни правил контролю в транспортних вузлах, передбачивши суцільний огляд громадян і багажу. Також до цієї дати кабмін повинен буде розробити пропозиції щодо створення ефективної системи оповіщення пасажирів у транспортних вузлах про виникнення надзвичайних ситуацій та загроз безпеки.
До 1 травня Медвєдєв доручив уряду представити пропозиції про зміну комплексної програми забезпечення безпеки населення на транспорті, спрямовані на фінансування модернізації, насамперед, уразливих об'єктів транспортної інфраструктури.
Крім того, до 15 лютого уряду доручено розглянути питання про відповідальність посадових осіб, відповідальних за забезпечення безпеки на транспорті.
Від Генпрокуратури президент зажадав до 1 березня провести перевірку виконання законодавства у сфері транспортної безпеки органами влади, які займаються перевезенням пасажирів та вантажів, а також володіють об'єктами транспортної інфраструктури.
"У рамках здійснення нагляду за розслідуванням кримінальних справ, порушених за фактом терористичного акту в аеропорту Домодєдово, забезпечити щомісячну доповідь Президенту Російської Федерації", - йдеться в документі.
Медвєдєв також доручив своїй адміністрації, уряду, МВС і ФСБ Росії розглянути питання про доцільність створення федерального органу виконавчої влади, відповідального за забезпечення безпеки на транспорті.
До 5 лютого ФСБ, МВС будуть зобов'язані внести пропозиції про відповідальність посадових осіб цих відомств, в чиї обов'язки входять питання боротьби з тероризмом та забезпечення безпеки на об'єктах транспорту.
Напередодні президент доручив главі МВС Рашиду Нургалієву "труснути" всю транспортну міліцію, щоб забезпечити щоденний контроль за безпекою на транспорті.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас