Табачник натякнув, що Герман пора у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Табачник натякнув, що Герман пора у відставку

1053
Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник натякнув, що заступнику глави Адміністрації президента України Ганні Герман потрібно піти у відставку.
Герман у п'ятницю сказала в прямому ефірі "Першого національного каналу" України, що президент Віктор Янукович не підтримає запропоновану Табачником реформу системи освіти, і додала, що готова пожертвувати своєю посадою заради того, щоб міністром освіти був не Табачник, а хтось інший.
Кримський політолог Олександр Форманчук в суботу процитував висловлювання Герман на круглому столі в Сімферополі, в якому брав участь Табачник.
"Є дуже простий світовий досвід: якщо чиновник не згоден з кадровою політикою президента чи прем'єр-міністра, у нього для того, щоб утримати обличчя, є дуже простий вихід - подати у відставку", - відповів міністр освіти України.
Табачник був призначений міністром освіти і науки в березні 2010 року. Опозиція організувала студентські акції з вимогою його відставки, звинувачуючи міністра в "українофобії". Опозиція також звинувачує міністра в тиску на ректорів деяких вузів.
Круглий стіл на тему культурно-мовне різноманіття України - фактор стабільності та випереджаючого розвитку провела створена з ініціативи Табачника громадська організація Собор громадянської згоди, що об'єднує прихильників збереження полімовності, мультикультурності і багатоконфесійності України.
Учасники круглого столу - близько 50 кримських політиків, політологів, керівників і викладачів вузів - закликали керівництво України активніше долати міжнаціональні та міжконфесійні проблеми України, які загострилися під час президентства Віктора Ющенка.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас