Професію короля визнали смертельно небезпечною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Професію короля визнали смертельно небезпечною

164
Для монарха ймовірність померти не своєю смертю вища, ніж у сучасного солдата в зоні активних бойових дій і у жителя найбільш злочинного регіону світу. До такого висновку дійшов учений-крімінологіст з Кембриджського університету Мануель Ейснер.
Під час дослідження були проаналізовані причини смерті 1513 королів у 45 європейських монархіях в період з 600 до 1800 рік. Статистика показала, що майже чверть (22%) всіх королівських смертей не обійшлися без крові - монархи загинули в результаті нещасних випадків, на війні або стали жертвою вбивць. На вбивства припадає 15% всіх смертей, а в середньому кожні 1000 років скоювали 10 вбивств монархів.
Як повідомляє сайт Кембриджського університету, дослідник виділив чотири основні сценарії "королівських вбивств". Перший - це вбивство як спосіб приходу до влади: в результаті заколоту монарх відсторонюється від влади, а престол захоплює суперник. Друга група вбивств: коли від монарха позбавляються правителі-сусіди, намагаючись захопити територію. Вбивство як помста за образу займає третє місце в цьому списку. А найменше число вбивств - це так звані вбивства в спину або абсолютно незнайомими людьми.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас