Понад 16% жителів ЄС перебувають за межею бідності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 16% жителів ЄС перебувають за межею бідності

Казна та Політика
460
За офіційними даними ЄС, оприлюдненими в Брюсселі, понад 16 відсотків жителів держав Євросоюзу перебувають на межі жебрацтва.
Особливо загрозливою є ситуація в країнах Балтії, де кожен четвертий вже живе в бідності. Кращі ж статистичні дані були отримані з Чехії, Словаччини, Нідерландів та Словенії. При цьому рівень бідності зменшився у Польщі, Ірландії і Словаччини і зріс у Німеччині, Латвії, Фінляндії і Швеції.
На думку експертів, загроза бідності зростає для людини, якщо вона з якихось причин залишає постійне місце роботи і переходить на так звану "нетипову форму" роботи, наприклад, шукає собі тимчасовий підробіток або погоджується на роботу на неповний день. З'явилася категорія "робітників-жебраків" - людей, які мають роботу і ретельно її виконують, але, незважаючи на це, заробляють недостатньо і тому перебувають у категорії "жебраки".
На межі бідності балансують самотні літні люди, матері-одиначки, які виховують дітей без фінансової допомоги партнера. А також сім'ї, де працює тільки один з батьків. Відповідно і діти з таких сімей перебувають в категорії ризику і можуть дуже швидко потрапити в групу жебраків. Крім цього, людям, які не мають громадянства однієї з країн Євросоюзу, бідність загрожує більше, ніж тим, хто має паспорт держави ЄС.
При цьому помітна тенденція зростання різниці між бідними і багатими. Спостерігається так звана "абсолютна поляризація доходу", коли стан бідних зменшується, а доходи багатих значно зростають.
В ЄС вважається, що на межі бідності людина перебуває, якщо її дохід після сплати податків становить нижче 60 відсотків мінімального доходу, встановленого в тій країні, де ця людина живе.
Нагадаємо, в Україні рівень бідності на 2010 рік склав 26,4%, або 12,5 млн людей.
Рівень бідності в Україні у 2005 році становив 27,1%.
Кількість бідних сімей у сільській місцевості перевищує аналогічний показник у містах.
13 жовтня, міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк заявив, що уряд планує ввести соціальні картки для забезпечення незаможних громадян продуктами харчування.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас