В одному місті - 42 мільйони жителів! — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В одному місті - 42 мільйони жителів!

Казна та Політика
2577
Звичайно, така ситуація можлива тільки в Китаї. Влада країни планує об'єднати в один мегаполіс дев'ять великих міст, розташованих на березі річки Чжуцзян. Населення нового міста складе 42 мільйона осіб. Назва мегаполісу поки не визначена. Воно буде охоплювати дев'ять виробничих районів країни: Гуанчжоу, Шеньчжень, Фошань, Дунгуань, Чжуншань, Чжухай, Цзянмень, Хуейчжоу і Чжаоцин. Загальна площа міста становитиме 41,5 тисячі квадратних кілометрів.
Протягом шести років для об'єднання районів влада планує звести близько 150 об'єктів транспортної, інженерної та соціальної інфраструктури. Передбачається, що в місті буде діяти єдина система оплати проїзду. Також планується побудувати швидкісну залізницю, яка зв'яже мегаполіс з Гонконгом. Обсяг інвестицій в проект оцінюється понад 300 мільярдів доларів.
За словами авторів проекту, головна його мета - зробити інфраструктуру одного міста доступною для мешканців інших міст. Крім того, це дозволить більш рівномірно розподілити по регіону промислові об'єкти і робочі місця.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас