У ГПУ ще думають, чи відпускати Тимошенко до Брюсселя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ГПУ ще думають, чи відпускати Тимошенко до Брюсселя

Казна та Політика
313
Лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко поки не отримувала відповіді Генеральної прокуратури України на своє повторне представлення з проханням дозволити їй відвідати Брюссель (Бельгія).
"Ні, поки що немає відповіді. Я думаю, вони (правоохоронні органи) просто не знають, що робити", - сказала вона журналістам у Києві в суботу, відповідаючи на питання про те, чи дали їй в Генпрокуратурі право на виїзд з країни.
Як повідомлялося, президент Європейського парламенту Єжи Бузек планує зустрітися з Юлією Тимошенко 2 лютого в Брюсселі і направив в Україну офіційне запрошення для лідера "Батьківщини".
Лист Єжи Бузека від 27 січня, за словами Тимошенко, завірено нотаріально і в ньому виконані всі вимоги, на яких наполягала Генпрокуратура. Як уточнили в прес-службі БЮТ, Юлію Тимошенко запрошують до Брюсселя з 31 січня по 2 лютого.
У 26 січня лідер "Батьківщини" було відмовлено в поїздці до Брюсселя через надання запрошення без належного оформлення. "Дозволити виїзд особі, яка перебуває на підписці про невиїзд, - це не обов'язок, а право слідчого, то є його пряма процесуальна компетенція", - зазначили в Генпрокуратурі.
Тимошенко після допиту в Генпрокуратурі у вівторок заявила, що слідчий не задовольнив її прохання відвідати Брюссель для проведення робочих зустрічей з керівництвом ЄС та керівництвом Європейської народної партії, оскільки вона надала запрошення англійською мовою, і "вони (співробітники Генпрокуратури) не розуміють, про що там йде мова".
Як повідомлялося, стосовно Тимошенко діє запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. Виїхати за межі вона може лише за наявності відповідного дозволу слідчого.
Сьогодні ж лідер "Батьківщини" вшанувала пам'ять героїв Крут. Юлія Тимошенко прибула до Аскольдової могили в Києві, на годину пізніше офіційної делегації за участю прем'єра Миколи Азарова. Її зустрічали прихильники і активісти з національними прапорами та прапорами "Батьківщини".
Екс-прем'єр поклала квіти до пам'ятного знака та хреста загиблим біля Аскольдової могили і помолилася в церкві Святого Миколая.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас