Кіностудії не платитимуть земельний податок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіностудії не платитимуть земельний податок

Казна та Політика
209
Кабінет міністрів України затвердив перелік суб'єктів кінематографії, які виробляють національні фільми, які до 1 січня 2016 року звільняються від сплати земельного податку за земельні ділянки, які використовуються для забезпечення виробництва національних фільмів. Відповідну постанову від 26 січня №48 розміщено на Урядовому порталі.
Згідно з документом, Національна кіностудія художніх фільмів імені О.Довженка, Національний центр О.Довженка, Національна кінематека України, Одеська кіностудія, Українська студія хронікально-документальних фільмів і студія телевізійних фільмів "Укртелефільм" звільняються від сплати земельного податку за земельні ділянки в Відповідно до пункту 3 підрозділу 6 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу.
Крім того, уряд доручив Державному агентству з питань кіно і Державному комітету телебачення і радіомовлення забезпечити контроль над використанням суб'єктами кінематографії, включеними до затвердженого цією постановою перелік, земельні ділянки з урахуванням зазначених перехідних положень Податкового кодексу, і в разі потреби подати Кабміну пропозиції щодо внесення відповідних змін до зазначеного переліку.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас