В Іспанії створять один з найбільших банків Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Іспанії створять один з найбільших банків Європи

Казна та Політика
412
Барселонський банк La Caixa, володіє найбільшою роздрібною мережею в Іспанії, вирішив об'єднатися з компанією Criteria і тим самим стати публічною корпорацією, пише The Financial Times. Капіталізація створеної банківської структури складе 20,6 мільярда євро, і вона стане десятим за цим показником банком Європи. Операція планується до завершення у липні 2011 року.
Раніше міністр фінансів Іспанії Олена Сальгадо заявила, що регіональні ощадні банки Іспанії (так звані "кахас") мають провести рекапіталізацію за допомогою приватних інвесторів. В іншому випадку їм буде загрожувати націоналізація.
Перетворення La Caixa в публічну компанію (можливе назва Caixabank) буде прикладом для інших, більш дрібних і слабких "кахас". Втім, навіть публічний банк буде відчувати певні складнощі, оскільки його показник достатності капіталу (10,9 відсотка) буде нижче рівня, визначеного Базельською угодою.
Об'єднання також передбачає створення "поганого банку", в який будуть злиті найменш ліквідні активи.
Іспанська банківська система зазнала серйозних збитків від глобальної фінансової кризи, яка призвела до обвалу національного ринку нерухомості. У результаті Іспанія в цілому виявилася в скрутному фінансовому становищі, і інвестори допускають варіант дефолту країни в осяжному майбутньому.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас