Біржі Європи закрилися зниженням через негативні дані по ВВП США і новин із Єгипту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біржі Європи закрилися зниженням через негативні дані по ВВП США і новин із Єгипту

Фондовий ринок
313
Фондові біржі Європи закрилися в п'ятницю зниженням основних індексів на тлі публікації даних щодо ВВП США за IV квартал, які виявилися гіршими від прогнозів, і новин із охопленого заворушеннями Єгипту. Про це свідчать дані бірж.
За підсумками торгів британський індекс FTSE 100 знизився на 1,40% до позначки 5 881,37 пункту. Німецький DAX втратив 0,74%, склавши 7 102,80. Французький індекс CAC 40 за підсумками торгів впав на 1,41% - до 4 002,32 пункту.
Бюро економічного аналізу Міністерства торгівлі США в п'ятницю оприлюднило попередню оцінку реального зростання ВВП США в IV кварталі 2010 року - воно склало 3,2% в порівнянні з III кварталом. Аналітики прогнозували, що головний економічний індикатор зросте на 3,5% в квартальному численні.
У прес-релізі відзначається, що зростання американської економіки в IV кварталі 2010 року зумовлено переважно позитивною динамікою споживчих витрат і вкладеннями нерезидентів в економіку країни. Також позитивну роль зіграли збільшення експорту і різке зниження обсягів імпорту.
Негативний вплив на ринок робить ситуація в Єгипті, де ось вже кілька днів проходять антиурядові маніфестації. Народними заворушеннями охоплені найбільші міста країни - Каїр, Олександрія, Суец та інші. У п'ятницю там було введено комендантську годину. У столицю і Суец введена бронетехніка. На вулицях чути стрілянину. За останніми даними, жертвами безпорядків стали дві людини, десятки отримали поранення.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас