Тігіпко обіцяє "жорстку реакцію" уряду в разі скасування пільг пенсіонерам та інвалідам у метро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко обіцяє "жорстку реакцію" уряду в разі скасування пільг пенсіонерам та інвалідам у метро

Казна та Політика
572
Віце-прем'єр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко виступає проти скасування пільг пенсіонерам та інвалідам по безкоштовному проїзду в метрополітені.
"У нас повинно бути правило - не забирати у людей те, що у них є. З боку уряду на це буде жорстка реакція, і київській владі доведеться це повернути", - сказав він на прес-конференції в Києві в п'ятницю.
На думку Тігіпка, в країні достатньо стабільна економічна ситуація, щоб не зменшувати соціальні пільги та виплати населенню.
Як повідомлялося, у четвер, 27 січня, Київський метрополітен оприлюднив заяву про те, що з 28 січня скасовує безкоштовний проїзд для пенсіонерів та інвалідів, оскільки скасування пільг передбачено бюджетом столиці на 2011 рік, прийнятим рішенням Київради 30 грудня.
При цьому заступник голови Київської міськадміністрації Руслан Крамаренко в п'ятницю заявив, що безкоштовний проїзд для пенсіонерів та інвалідів у київському метрополітені скасовано не буде.
Він нагадав, що для цих категорій згідно з чинним законодавством надання пільг на проїзд у громадському транспорті фінансується за рахунок державного бюджету. Зараз Київська міськадміністрація відпрацьовує механізм надання пільг на проїзд, проте це не вплине на можливість соціально незахищених киян їздити в метро за посвідченнями.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас