Генпрокуратура: Луценко завдав державі збитків на суму майже 1 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура: Луценко завдав державі збитків на суму майже 1 млн грн

Кримінал
1303
Досудове слідство у кримінальній справі відносно екс-глави МВС Юрія Луценко і ще трьох колишніх співробітників відомства встановило, що вони завдали державі збитків у розмірі більше 970 тис. грн.
Як повідомив відділ зв'язків зі ЗМІ Генпрокуратури у п'ятницю, з метою відшкодування збитків на майно обвинувачених накладено арешт.
У Генпрокуратурі також підтвердили, що Головне управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури завершило досудове слідство у справі за обвинуваченням Луценко і трьох колишніх співробітників МВС.
"26 січня Луценко Ю.В. висунуто остаточно звинувачення у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст. 191 КК України (заволодіння державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групи осіб), ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 3 ст. 364 КК України (зловживання владою і службовим становищем, що спричинило істотну шкоду охоронюваним законом правам громадян, вчинене працівником правоохоронного органу).
Обвинуваченим оголошено про завершення досудового слідства та надано матеріали справи для ознайомлення.
Як повідомлялося, 13 грудня 2010 Луценкові та його водієві Леоніду Пріступлюку було висунуто остаточне звинувачення в розкраданні державного майна в особливо великому розмірі, а також перевищенні службових повноважень та використанні підроблених документів.
Луценко був затриманий 26 грудня 2010 року. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
29 грудня 2010 екс-міністру висунуті звинувачення з епізоду у справі про отруєння третього президента України Віктора Ющенка. Як повідомив його адвокат, зі справи про отруєння екс-президента виділений окремий епізод, за яким порушено кримінальну справу і Луценко висунуто звинувачення за ст. 364 ч. 3 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).
Пізніше повідомлялося, що кримінальні справи про отруєння кандидата в президенти України Ющенка і про розтрати бюджетних коштів екс-міністром Луценком об'єднані в одну кримінальну справу.
Крім того, стосовно екс-голови МВС порушено ще одну кримінальну справу - за нецільове використання коштів під час святкування Дня міліції в палаці "Україна".
Всі три справи об'єднані в одне провадження.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас