НБУ вживає заходів з підтримки ліквідності проблемного Родовід Банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вживає заходів з підтримки ліквідності проблемного Родовід Банку

Казна та Політика
1604
Національний банк України (НБУ) вживає заходів з підтримки ліквідності проблемного підконтрольного уряду Родовід Банку (Київ), повідомляється на веб-сайті центрального банку.
"На сьогодні НБУ вживає належних заходів для підтримки ліквідності ПАТ "Родовід Банк". За інформацією тимчасового адміністратора ПАТ "Родовід Банк" Юрія Райбурга, 27 січня 2011 відбулася тимчасова затримка виплат коштів через банкомати цього банку в результаті технічних причин", - йдеться в повідомленні.
У повідомленні зазначено, що дії та рішення НБУ й уряду спрямовуються на стабілізацію ситуації та захист вкладників і кредиторів.
"Ми й надалі будемо пильно стежити за ситуацією в ПАТ "Родовід Банк", - цитується в повідомленні заступник глави НБУ Ігор Соркін.
У самому Родовід Банку поки ухиляються від надання будь-якої інформації про ситуацію з платежами.
Як повідомлялося, з березня 2009 року в Родовід Банку діє тимчасова адміністрація. За цей період здійснено капіталізацію цієї кредитно-фінансової установи за участю держави на загальну суму 8,4 млрд грн. У середині 2010 року НБУ пропонував здійснити докапіталізацію Родовід Банку на 5,8 млрд грн за рахунок державних коштів.
Родовід Банк (раніше - АКБ "Персональний комп'ютер") заснований в 1990 році. На 1 жовтня 2010 року частка держави в його статутному капіталі становила 99,9907%.
Згідно з даними Нацбанку, на 1 жовтня 2010 року за розміром загальних активів Родовід Банк займав 18-е місце (10,558 млн грн) серед 176 чинних банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас