УКБС погрожує емітентам санкціями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКБС погрожує емітентам санкціями

Фондовий ринок
295
Держкомісія з питань цінних паперів та фондового ринку врахувала зауваження і пропозиції Асоціації "Український Кредитно-банківський Союз" до проекту Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення вимог до емітентів цінних паперів". Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба УКБС.
Зокрема, ДКПЦФР погодилася з необхідністю впровадження в законопроекті адміністративної та кримінальної відповідальності за здійснення операцій цінними паперами, обіг яких зупинено. А також визнала доцільність встановлення ознак фіктивності цінних паперів, припинення їх обігу, анулювання реєстрації випуску, та ін.
Крім того, в законопроекті передбачено встановлення чітких вимог до посадових осіб емітентів та обмеження у розпорядженні коштами, отриманими від інвесторів в оплату цінних паперів, до дати реєстрації звіту про результати їх розміщення.
"Розвиток і функціонування національного ринку цінних паперів, в рамках його адаптації до міжнародних стандартів, передбачає захист прав інвесторів. Для цього необхідно вжити заходів щодо припинення порушень законодавства і застосування відповідних санкцій. - Тому застосування пропозицій УКБС не тільки обмежить негативні настрої на фінансовому ринку (щодо навмисної затримки та неповернення емісійних боргів) але і позбавить недобросовісних суб'єктів можливості залучати кошти, посилюючи інвестиційну привабливість фондового ринку", - зазначила гендиректор УКБС Галина Оліфер.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас