В уряді Тунісу відбулися масштабні перестановки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді Тунісу відбулися масштабні перестановки

Казна та Політика
280
Прем'єр-міністр Тунісу Мухаммед Ганнуші справив масштабні перестановки в перехідному уряді країни, замінивши 12 міністрів. Сам він залишився на чолі нового кабінету.
Тепер в уряді тільки троє з нових міністрів пов'язані з партією колишнього президента Тунісу "Демократичне конституційне об'єднання", передає РБК з посиланням на Associated Press. У попередньому кабінеті міністрів, скликаному 17 січня 2011, таких було десять.
Новим главою зовнішньополітичного відомства призначений кадровий дипломат Ахмед Унайес, який посідав раніше посаду держсекретаря при міністрі закордонних справ Тунісу. Новим міністром оборони став Абделькрім Збілді, а міністром внутрішніх справ призначено Фархат Раджхі. Всі троє є незалежними міністрами, і не належать до жодної з партій.
Це вже другий склад перехідного уряду Тунісу за останні 10 днів. Через шість місяців у країні мають відбутися загальні вибори до парламенту.
Нагадаємо, 14 січня 2011 президент Тунісу залишив країну і втік до Саудівської Аравії. Зміні влади в цій державі передували масові виступи громадян, які тривали із грудня 2010 р. Причиною хвилювань стали невирішені проблеми безробіття, корупції і високих цін на продовольство. У результаті акцій протесту загинули більше 100 осіб. Влада перейшла до перехідного уряду, який очолює прем'єр-міністр Мухаммед Ганнуші.
Однак слідом за цим на вулицях столиці країни, м. Туніс, спалахнули нові заворушення. Люди зажадали виходу зі складу кабінету міністрів усіх політиків, які належали до партії колишнього президента країни.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас