Країни ЄС повинні домогтися більшої бюджетної дисципліни і підвищити координацію економполітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни ЄС повинні домогтися більшої бюджетної дисципліни і підвищити координацію економполітики

Казна та Політика
143
У Євросоюзі необхідні суворіші правила з метою дотримання бюджетної дисципліни і зміцнення координації економічної політики між країнами-членами. Про це заявив єврокомісар з валютно-фінансової політики Оллі Рен в інтерв'ю, опублікованому сьогодні в Frankfurter Allgemeine Zeitung.
"Нам необхідні суворіші правила для дотримання бюджетної дисципліни, кращі правила для банківського сектора, посилена координація економічної політики, і ми повинні вирішити питання, як має виглядати в майбутньому європейський стабілізаційний механізм", - підкреслив єврокомісар.
На його думку, у такому механізмі повинні брати участь всі держави - країни з рейтингом "ААА" не повинні самі нести цей тягар. "Ми повинні переконливо довести ринкам, що проти євро не можна спекулювати", - додав О.Рен.
Комісар ЄС нагадав, що в травні 2010 року вдалося уникнути дефолту Греції. "Таким чином, ми завадили тому, щоб у Європі повторилося щось подібне до того, щосталось з Lehman Brothers. Це було б руйнівним для економічного оздоровлення", - зазначив він.
Рен висловив також надію, що в подальшому вдасться уникнути реструктуризації держзаборгованості Греції, яка спричинила б великі економічні проблеми. Відповідаючи на пряме запитання газети, за яких обставин була б можливою реструктуризація грецького державного боргу, єврокомісар сказав: "Той, хто не хоче ставити під загрозу стабільність єврозони, не повинен з цього приводу спекулювати". "Ми повинні забезпечити стабільність на ринках і безпеку зростання", - вказав він.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас