Тігіпко: Україна не виконала вимоги МВФ для отримання чергового траншу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Україна не виконала вимоги МВФ для отримання чергового траншу

Казна та Політика
1913
Україна доки не виконала всіх вимог Міжнародного валютного фонду (МВФ) для отримання чергового траншу кредиту. Про це в ефірі "5 каналу" сказав віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.
"Ми не готові, поки не прийняли всі необхідні рішення", - сказав Тігіпко, додавши, що робота в цьому напрямі ведеться.
За словами Тігіпка, рада директорів МВФ повинна прийняти рішення про виділення чергового транша кредиту до 15 березня 2011 р.
Нагадаємо, місія МВФ відвідає Україну 1-11 лютого для зустрічей з урядом і проведення переговорів із другого перегляду програми співпраці України та МВФ.
Відзначимо, 22 грудня 2010 р. МВФ у Вашингтоні розглянув питання про перший перегляд кредитної програми stand-by для України і надання другого траншу кредиту. Зокрема, рада директорів прийняла рішення виділити Україні другий транш кредиту в 1 млрд SDR, що складає близько 1,5 млрд дол.
З часу отримання першого траншу кредиту в 15,15 млрд дол. МВФ в серпні 2010 р. український уряд підвищив ціни на газ, а також скасував мораторій на використання пені на заборгованість із послуг житлово-комунального сектора. У Кабінеті міністрів України погодили питання пенсійної реформи. Таких кроків вимагали в МВФ.
Нагадаємо, 16 листопада 2010 р. керівник місії МВФ в Україні Арванітіс заявив, що місія МВФ погодила на рівні експертів питання про перший перегляд програми з Україною в рамках угоди stand-by.
Як повідомлялося, 14 листопада 2010 р. прем'єр України Микола Азаров провів зустріч із представниками місії Європейського департаменту МВФ для узгодження тексту меморандуму про економічну і фінансову політику уряду України в рамках чергового перегляду програми співпраці України та МВФ.
Програма stand-by була затверджена 29 липня 2010 р. 15,8 млрд дол. було виділено на підтримку програми уряду, яка передбачає економічне врегулювання і реформи. Кредит більш ніж в сім разів перевищує квоту України, що розраховується на основі внесків країни до бюджету фонду. Україна вже отримала перший транш нового кредиту МВФ у розмірі 1,89 млрд дол.
Умови кредиту передбачають цілу низку економічних заходів, зокрема зменшення дефіциту бюджету до 3,5% ВВП в 2011 р. і до 2,5% - в 2012 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас