Ріо-де-Жанейро хоче випустити олімпійські облігації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ріо-де-Жанейро хоче випустити олімпійські облігації

Казна та Політика
93
Ріо-де-Жанейро, друге за чисельністю населення місто Бразилії, попросило у федерального уряду повноважень з випуску облігацій для фінансування підготовки до Олімпійських ігор 2016 року, повідомляє The Financial Times.
Спочатку Ріо має намір випустити зобов'язання на 500 млн доларів.
Якщо дозвіл буде отримано, бразильський муніципалітет випустить перші облігації за останнє десятиліття. За словами мера міста Едуарду Паеша, попит на облігації на ринку існує.
Ріо-де-Жанейро має великі труднощі при підготовці відразу до двох великих спортивних подій - чемпіонату світу з футболу 2014 року і Олімпіади. Інфраструктура в місті розвинена недостатньо, і для поліпшення ситуації необхідно витратити близько 36 млрд доларів.
Бразилія заборонила випуск муніципальних облігацій в кінці 1990-х років, намагаючись стабілізувати економіку в умовах великого боргового тягаря і галопуючої інфляції. Щоб Ріо могло здійснити випуск боргових паперів у вигляді винятку з правил, потрібне схвалення багатьох владних структур, включаючи сенат, Міністерство фінансів і Центробанк.
Облігації можуть бути придбані міжнародними інвесторами, які активно працюють зараз на ринках, що розвиваються. Ставки по боргах Бразилії високі, проте рейтинги свідчать про достатню надійності запозичень.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас