АУБ: НБУ свідомо витісняє банки з ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ: НБУ свідомо витісняє банки з ринку

Казна та Політика
942
Нацбанк України провадить свідому політику, спрямовану на витіснення з ринку близько сотні українських банків, які є опорою малого та середнього бізнесу в регіонах країни. Про це заявив Президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко на прес-конференції у Львові.
За його словами, банки з державним капіталом мають серйозні фінансові проблеми, а для банків з приватним українським капіталом під тиском працівників Світового банку в Україні створюються нереальні вимоги щодо нарощування регулятивного капіталу (до 120 млн грн і 500 млн грн), що на думку Сугоняка, означає свідоме витіснення їх з ринку.
"На жаль, Нацбанк став заручником інтересів великих іноземних банків, які лобіюються працівниками Світового банку в Україні, здійснюючи сильний тиск на НБУ", - переконаний Президент АУБ.
Він також нагадав, що Асоціація розробила та направила Президенту України пропозиції щодо виведення української банківської системи з кризи і подальшого її розвитку. Зокрема, в пакеті пропозицій АУБ представила Аналітичну записку "Уроки банківської кризи 2008-2009 рр. та шляхи стратегічної трансформації банківської галузі України".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас