Південна залізниця збільшила тарифи на проїзд пасажирів у приміському сполученні на 4,4-36,5% з лютого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південна залізниця збільшила тарифи на проїзд пасажирів у приміському сполученні на 4,4-36,5% з лютого

Казна та Політика
149
Південна залізниця збільшила тарифи на проїзд пасажирів у приміському сполученні на 4,3-36,5% з 1 лютого.
Про це повідомила Українським Новинам прес-служба Південної залізниці.
Згідно з повідомленням, нові тарифи погоджені з обласними державними адміністраціями Харківської, Полтавської та Сумської областей, на території яких здійснює перевезення Південної залізниці.
"Проїзд для дітей у віці від 6 до 14 років, як і раніше, складе 75% від вартості проїзду дорослого пасажира, а студенти так само будуть користуватися 50% пільгою, застосування якої обумовлено чинним законодавством", - йдеться в повідомленні.
Збільшення тарифів зумовлено збитковістю приміських пасажирських перевезень, зокрема, через несвоєчасну та неповну виплату компенсації обладміністраціями за перевезення пільгового контингенту, систематичне зростання цін на енергоносії, подорожчання матеріалів.
Виплати компенсації Полтавською обладміністрацією за перевезення пільгового контингенту за 2010 рік склали 50% від вартості перевезень пільгового контингенту, Сумської - 44%, Харківської - 25%.
У повідомленні підкреслюється, що підвищення тарифів не можна порівняти зі збитками, які несе Південна залізниця, здійснюючи приміські пасажирські перевезення.
За підсумками 2010 року витрати Південної залізниці при здійсненні даного виду перевезень покриваються доходами лише на 10%.
Збитковість приміських перевезень не дає можливості в повному обсязі виконувати оновлення рухомого складу, підвищувати комфортність і якість обслуговування пасажирів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас