Банк Японії покращив загальний економічний прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії покращив загальний економічний прогноз

Казна та Політика
141
Банк Японії в середу поліпшив загальний економічний прогноз, відзначивши, що поточна затримка у рості, що почалася в жовтні-грудні, буде тимчасовою і економіка повернеться на шлях відновлення найближчими місяцями.
"Очікується, що японська економіка поступово подолає зниження темпів зростання і повернеться на шлях помірного відновлення в міру того, як темпи зростання світової економіки знову будуть прискорюватися слідом за країнами з економікою, що розвивається і експортерами сировини", - говориться в щомісячному звіті ЦБ.
У грудні Банк Японії прогнозував уповільнення зростання японської економіки протягом деякого часу.
Крім того, японський Центробанк поліпшив оцінку промислового виробництва в порівнянні з минулим місяцем. Зокрема, регулятори очікують на "відновлення помірного підвищуючого тренду у виробничій сфері".
Оцінка економічного клімату на поточний момент залишена без змін, а оцінка експорту дещо погіршилася. У січні Банк Японії охарактеризував стан експорту як "трохи ослаблений", а в грудні у звіті фігурувала фраза про "більш-менш рівний експорт".
Регулятори відзначили поліпшення умов залучення фінансування для японських компаній, включно з тенденцією до зниження вартості кредитування.
У вівторок Банк Японії зберіг без змін відсоткову ставку на рівні 0-0,1%, а також обсяг купівлі облігацій і підвищив прогноз зростання економіки країни в поточному фінансовому році з 2,1% до 3,3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас