Банк Японії зберіг облікову ставку на рівні 0-0,1% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії зберіг облікову ставку на рівні 0-0,1%

Казна та Політика
137
Банк Японії під час засідання з монетарної політики 25 січня ухвалив рішення зберегти ключову процентну ставку - цільову ставку за кредитами overnight в діапазоні від 0% до 0,1%. Про це повідомляється в матеріалах Банку Японії. Це рішення було очікуваним більшістю аналітиків. "Економіка Японії як і раніше демонструє ознаки відновлення, проте нині відновлення дещо сповільнилось", - відзначається в повідомленні банку.
Нагадаємо, 28 жовтня японський ЦБ ухвалив рішення з приводу основних параметрів програми викупу активів, про яку було оголошено після попереднього засідання 5 жовтня. Загальний обсяг програми викупу активів складає 5 трлн ієн (61,2 млрд доларів). Також Центробанк Японії планує викупити довгострокові урядові облігації на суму до 1,5 трлн ієн (18,36 млрд доларів) і короткострокові казначейські векселі на суму до 2 трлн (24,48 млрд).
Крім того, ЦБ придбає комерційні папери (CP) і корпоративні бонди на суму до 1 трлн ієн (по 0,5 трлн відповідно). Також ЦБ Японії має намір інвестувати в такі інструменти, як торгуються на біржі індексні фонди (ETF) і інвестиційні трасти нерухомості (REIT). На придбання цих активів ЦБ планує направити до 0,5 трлн ієн.
На початку жовтня Банк Японії анонсував новий пакет заходів щодо пом'якшення кредитно-грошових умов. Центробанк знизив цільову ставку за кредитами з фіксованих 0,1% до діапазону 0-0,1%, а також оголосив про викуп активів, включно з держпаперами і корпоративними облігаціями, на 5 трлн ієн.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас