Фондовий ринок. Підсумки дня: теракт в Домодєдово посилив зниження індексів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки дня: теракт в Домодєдово посилив зниження індексів

Фондовий ринок
216
Торги на російському фондовому ринку завершилися в понеділок падінням основних біржових індикаторів. За підсумками дня індекс ММВБ знизився на 1,53% до 1 720,7 пункту, індекс РТС - на 1,23% до 1 861,66.
Котирування більшості паперів показали негативну динаміку. На ММВБ акції "Газпрому" подешевшали на 1,9%, "Лукойла" - на 2,43%, "Роснафти" - на 1,62%, Сбербанку - на 1,48%, ВТБ - на 1,62%, "Ростелекома"- на 1,66%.
Зовнішній новинний фон для російського ринку був помірно-негативним. "У п'ятницю американські біржі закрилися різнонаправлено: з одного боку, на фондові індекси тиснула негативна фінансова звітність Bank of America, а з іншого - підтримувала позитивна звітність General Electric", - розповідає начальник відділу довірчого управління Абсолют Банку Іван Фоменко.
Аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова розповідає, що опубліковані в понеділок макроекономічні дані по Європі мали змішаний характер і показали деяке уповільнення темпів зростання ділової активності в промисловості єврозони та Німеччини в січні, тоді коли темпи зростання ділової активності в секторі послуг, згідно з попередніми даними, зросли.
"Рівень нових промислових замовлень єврозони в листопаді також виріс на 2,1%, що перевищило середні прогнози, - розповідає вона, - але ближче до кінця дня також стало відомо про вибух в аеропорту Домодєдово, що призвело до посилення падіння нашого ринку".
Начальник аналітичного відділу ІК "Церіх Кепітал Менеджмент" Микола Подлевскіх додає, що після вибуху акції Сбербанку за півгодини втратили майже 2 рублі. "Близько 2% склали втрати і за іншими акціями", - відзначає він.
Лідерами торгів стали акції Банку Москви, які додали за підсумками дня більше 20%. "Таке зростання стало наслідком заяви Альфа-Банку про готовність придбати пакет акцій банку Москви аж до 100%", - відзначає Микола Подлевскіх.
Аналітики зафіксували, що індекс ММВБ вперше з початку року опускався нижче за значення 1 710 пунктів. "Закріплення, нижче за цей рівень, відкрило б для індексу дорогу до зниження до 1 650-1 685 пунктів. На даний момент свідчення денного графіка ММВБ говорять про високу ймовірність такого варіанту розвитку подій", - вважає Олена Кожухова.
Іван Фоменко вважає, що майбутній тиждень обіцяє бути дуже цікавим. "Крім традиційних даних по американському ринку праці вийдуть цифри з ВВП США за IV квартал, - розповідає він, - крім того, у середу відбудеться засідання ФРС США зі ставок. Як завжди, великий інтерес для інвесторів представляє подальша полеміка представників ФРС".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас