ЄС і Світовий банк припинили допомогу Україні у сфері держзакупівель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС і Світовий банк припинили допомогу Україні у сфері держзакупівель

Казна та Політика
728
Світовий банк і Європейський союз прийняли рішення припинити фінансування проектів з надання Україні консультаційної допомоги в розробці законодавства про держзакупівлі.
Глава представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра заявив, що це було реакцією у відповідь на спроби внести зміни до закону про держзакупівлі. За його словами, зміни не відповідають загальній концепції даного закону, передає РБК-Україна.
"На жаль, в закон про держзакупівлі хочуть внести поправки, і ми спільно зі Світовим банком будемо спостерігати за цим процесом", - заявив Тейшейра.
ЄС і СБ порекомендували уряду України переглянути поправки, тому що вони можуть негативно вплинути на можливість отримання фінансової допомоги від цих структур і вплинути на подальший перебіг переговорів з ЄС про створення зони вільної торгівлі.
Нагадаємо, що раніше Мінекономіки спільно з Українським союзом промисловців і підприємців підготували новий законопроект про зміни до закону про проведення державних закупівель.
Основною зміною в законопроекті є надання можливості державним підприємствам проводити закупівлі товарів і послуг за власні кошти без застосування тендерних процедур. Експерти неодноразово називали сферу державних закупівель однією з найбільш корумпованих в Україні, а однією з основних причин корупції - відсутність прозорих тендерів на постачання товарів та послуг державі.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас