iTrader: Акції Стахановського ВСЗ витягли індекс UX в зелену зону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iTrader: Акції Стахановського ВСЗ витягли індекс UX в зелену зону

Фондовий ринок
153
У понеділок, 24 січня, торги на українському фондовому ринку завершилися незначним зростанням біржових індексів.
За підсумками сесії індекс Української біржі UX зміцнився на 0,02% до рівня 2645,13 базисних пунктів, індекс ПФТС також додав 0,02%, закрившись на рівні 1048,96 пункту.
Після того, як на початку торгової сесії український ринок просів до рівня 2620 пунктів за індексом UX, торги увійшли у вузький коридор і покупці протягом дня мляво намагалися повернути індекс на позитивну територію. Низька волатильність торгів при відносно невисоких обсягах - основна характеристика сьогоднішньої сесії.
"Лише до закриття дня "бикам" вдалося розворушити ринок на позитиві американських майданчиків, які почали день впевненим зростанням котирувань. Зробивши ривок в кінці сесії за акціями "Алчевського меткомбінату" і "Укрнафти" вдалося в останні хвилини торгів вивести індекс Української біржі в зелену зону і ринок закрився поблизу денних максимумів", - коментує Ігор Сабадаха, аналітик інтернет-брокера iTrader.
Найбільше зростання в індексному кошику Української біржі в ході сесії було зафіксоване по паперах "Стаханівського вагонобудівного заводу", які значно подорожчали на тлі відсутності будь-якої інформації, додавши за день 11,56%. Також на закриття зросли папери "Алчевського меткомбінату" (+1,76%), "Укрнафти" (+0,25%), "Концерну" Стирол "(+0,17%) і "Укрсоцбанку" (+0,02% ).
Лідирували в зниженні папери "Західенерго", які подешевшали на 1,50%, а також "Єнакіївського метзаводу", які просіли на 0,84% за підсумками сесії.
Найбільший обсяг був зафіксований в акціях "Центренерго", які подешевшали на 0,37% при торговельному обсязі близько 31 млн. грн.
У вівторок у процесі торгів на українському фондовому ринку очікується продовження бічного руху індексів. Серед макростатистики, яка буде опублікована протягом дня, варто звернути увагу на дані про обсяги ВВП Великобританії, а також на індекс упевненості споживачів США.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас