Підприємці просять Президента зберегти Держкомпідприємництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підприємці просять Президента зберегти Держкомпідприємництва

Казна та Політика
464
Одинадцять громадських організацій і бізнес-асоціацій звернулися до Президента України Віктора Януковича з листом, в якому просять главу держави зберегти Державний комітет з питань регуляторної політики та підприємництва.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час прес-конференції повідомив президент Союзу кризових менеджерів України Павло Михайліді.
Серед організацій, керівники яких поставили підписи під листом до Президента, такі як Союз підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України, регіональні асоціації фармацевтів, Українська федерація професіоналів безпеки, Асоціація роботодавців Львівської області, Всеукраїнська асоціація туроператорів, Союзу аудиторів України тощо.
За словами Михайліді, даний лист є лише початком спроби підприємців "відстояти" право на існування такого органу, як Держкомпідприємництва.
"По суті, регулятору - Міністерству економічного розвитку - передані функції спеціально уповноваженого органу (Держкомпідприємництва, - ред.), і навряд чи на сьогодні він зможе бути таким, яким буа Держкомпідприємництва", - зазначив в.о. президента Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України В'ячеслав Биковець.
У той же час, за його словами, незалежний орган, що захищає права підприємців, в принципі в Україні повинен існувати, чи буде це Держкомпідприємництва, чи ж інший орган.
Голова Миколаївської обласної фармацевтичної Асоціації "Фармрада" Олена Пруднікова сказала, що ліквідація Держкомпідприємництва відбувається всупереч українському законодавству, що, зокрема, може призвести до того, що не будуть реалізовані задекларовані владою реформи зі спрощення діяльності малого бізнесу. "Ліквідація Держкомпідприємництва здійснена всупереч 5 законам України, такого не повинно бути. Це закони про регуляторну політику, про дозвільну систему, про ліцензування, про Національну програму сприяння розвитку малого підприємництва в Україні. Тобто все це може призвести до невиконання тих реформ, які задумані керівництвом країни на підтримку малого бізнесу...", - підкреслила Пруднікова.
Як повідомлялося, Президент України Віктор Янукович оптимізував систему центральних органів виконавчої влади. Зокрема, указом від 9 грудня 2010 р. був ліквідований Державний комітет з питань регуляторної політики та підприємництва.
Нагадаємо, Державний комітет з питань регуляторної політики та підприємництва було створено 29 липня 1997 р. указом президента України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас