Facebook залучила 1 млрд дол. через Goldman Sachs — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook залучила 1 млрд дол. через Goldman Sachs

Казна та Політика
154
Goldman Sachs Group зміг залучити від своїх клієнтів за межами США $1 млрд для придбання часток у фонді, який, у свою чергу, стане акціонером соціальної мережі Facebook, повідомляє Financial Times.
Раніше Goldman Sachs був змушений відмовитися від продажу паїв у фонді забезпеченим клієнтам усередині США. Банк визнав, що "рівень уваги ЗМІ до операції (з придбання акцій Facebook через фонд) може не відповідати вимогам до угод приватного розміщення за американським законодавством", йдеться в заяві Goldman Sachs.
У результаті цього обсяг залучених коштів склав $1 млрд, а не $1,5 млрд, як передбачалося спочатку.
Банк підкреслив, що рішення було самостійним, ніяких розпоряджень з боку регуляторів щодоцього не було.
На початку січня Goldman Sachs разом з російською інвесткомпанією DST вклав у Facebook $500 млн (при оцінці бізнесу в $50 млрд), а також запропонував своїм клієнтам купити акції соціальної мережі ще на $1,5 млрд.
Зробити це безпосередньо поки неможливо, так як Facebook не є публічною і має менше 500 акціонерів. При цьому, якщо число акціонерів у неї перевищить 500, Facebook повинна буде, згідно із законодавством США, автоматично почати розкриття інформації для інвесторів. Як повідомлялося, соціальна мережа планує в 2012 році прийняти рішення про проведення IPO.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас