Зростання ВВП КНР в 2011 р. може скласти 9,8%, інфляція - 3,7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання ВВП КНР в 2011 р. може скласти 9,8%, інфляція - 3,7%

Казна та Політика
129
Зростання ВВП Китаю в 2011 році може бути 9,8%, інфляція складе близько 3,7%, вважає Центр наукового прогнозування Академії суспільних наук (АСН) КНР, повідомила в неділю газета "Цзінхуа шибао".
У підготовленій центром доповіді про перспективи економічного розвитку в 2011 році вказується, що "основною рушійною силою зростання економіки в 2011 році стануть внутрішній попит, збільшиться внесок споживання в економічний розвиток, однак він буде поки нижчим за нормальний рівень".
Зростання індексу споживчих цін продовжиться. Це, вважають у АВН, пов'язано з такими факторами як збільшення цін на сільськогосподарську продукцію, підвищення заробітної плати, подорожчання на світових риках таких важливих статей китайського імпорту як нафта, залізна руда, а також великий обсяг грошей в обороті.
Разом з тим, відзначається в доповіді, "різкого стрибка інфляції бути не повинно", її найбільш високий рівень буде спостерігатися у першому кварталі року.
Одним з факторів стримування інфляційних процесів в країні автори доповіді називають зростання обмінного курсу юаня.
"Подорожчання юаня дозволить знизити ціни на імпортовані товари на внутрішньому ринку і певною мірою послабити тиск з боку зростання цін", - підкреслюють експерти.
Як повідомлялося, в 2010 році зростання ВВП у Китаї склало 10,3%, інфляція - 3,3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас