Швейцарський банкір, що здав секрети сайту WikiLeaks, поміщений під арешт на 10 діб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарський банкір, що здав секрети сайту WikiLeaks, поміщений під арешт на 10 діб

Кримінал
298
Швейцарський банкір Рудольф Елмер, колишній керівник банку Julius Baer Group на Кайманових островах, рішенням суду поміщений під арешт на 10 діб на час проведення розслідування. Він підозрюється в розкритті банківської таємниці клієнтів Julius Baer, передає РБК з посиланням на Associated Press.
17 січня в Лондоні він передав 2 компакт-диска з інформацією про рахунки засновнику сайту WikiLeaks Джуліану Ассанжу. За словами Рудольфа Елмера, на дисках містяться дані на 2 тис. рахунків в офшорних зонах, де знаменитості рятували гроші від податкових служб. Серед порушників закону є зірки шоу-бізнесу, відомі бізнесмени і політики з США, Великобританії, Німеччини та країн Азії.
Нагадаємо, що за кілька годин до свого повторного арешту Р. Елмер вже був визнаний судом Цюріха винним у порушенні іншого закону про банківську таємницю. 55-річного екс-службовця засудили до штрафу в 6 тис. швейцарських франків (6 тис. 250 дол.). Ще раніше його визнали винним у розголошенні особистих даних клієнтів банку, а також у тому, що він погрожував одному зі співробітників Julius Baer.
Р. Елмер стверджує, що частину інформації він зібрав сам, будучи керівником відділення на Кайманових островах, а інші дані отримав від своїх колег.
Дж.Ассанж обіцяв опублікувати інформацію, надану Р. Елмер, після того, як вона буде перевірена.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас