ЦБ Греції: Чутки про реструктуризацію держборгу завдають шкоди економіці країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Греції: Чутки про реструктуризацію держборгу завдають шкоди економіці країни

Казна та Політика
273
Чутки про реструктуризацію державного боргу завдають шкоди економіці Греції, заявив глава Центрального банку країни Георгіос Провопулос в інтерв'ю місцевим ЗМІ. На його думку, подібна реструктуризація затягне процес нормалізації ситуації в економіці, що перебуває в складному становищі через ухвалені урядом заходи щодо зниження бюджетних витрат. Також Г. Провопулос впевнений в тому, що дії уряду з реструктуризації боргу можуть зробити негативний вплив на власників банківських та державних облігацій, передає РБ з посиланням на Reuters.
"Реструктуризація боргових зобов'язань Греції спровокує неконтрольовану ланцюгову реакцію, яка, у свою чергу, призведе до втрати довіри до нашої економіки в довгостроковій перспективі. Крім іншого це негайно матиме неабиякий вплив на пенсійні фонди, банки, і держоблігації", - відзначив глава ЦБ Греції.
Нагадаємо, в 2010 р. Греція опинилася на порозі дефолту через нездатність платити за урядовими боргами. Країни єврозони та Міжнародний валютний фонд виділили Афінам фінансову допомогу у розмірі 110 млрд євро. Натомість уряд Греції зобов'язався і почав проводити на практиці програму істотного скорочення бюджетних витрат (так звані "заходи жорсткої економії"). Вона включала в себе заморозку пенсій, скорочення зарплат, підвищення пенсійного віку, скорочення персоналу державних установ і т.д.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас