Судовий процес у справі Віктора Бута почнеться в США 12 вересня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Судовий процес у справі Віктора Бута почнеться в США 12 вересня

Кримінал
191
За рішенням суду в Нью-Йорку процес у справі російського торговця зброєю Віктора Бута розпочнеться 12 вересня. Адвокати називають арешт Бута в Таїланді та видачу його США незаконними.
Судовий процес в США у справі російського торговця зброєю Віктора Бута розпочнеться 12 вересня. Таке рішення ухвалила в п'ятницю, 21 січня, нью-йоркський суддя Шира Шайндлін після заслуховування сторін, повідомляє агентство dpa.
Це було вже друге судове засідання в США у справі Віктора Бута. Воно було проведено з метою встановити, чи є достатньо доказів для початку повномасштабного судового процесу. Під тиском адвокатів до початку процесу буде проведено ще як мінімум одне судове засідання в березні. Захист називає арешт Бута в Таїланді, його видачу США і різні докази, представлені звинуваченням, незаконними.
Нагадаємо, колишній радянський офіцер Віктор Бут, якого прозвали "торговцем смертю", звинувачується в тому, що він протягом багатьох років забезпечував зброєю терористів, повстанців і диктаторів у всьому світі, заробивши на цьому мільйони. Він був арештований в Таїланді американськими агентами, що видавали себе за колумбійських повстанців.
Бут запропонував продати їм ракети "земля-повітря", за допомогою яких можна збивати американські літаки. Тому Бута звинувачують також в наданні підтримки терористичної організації і змові з метою вбивства американських громадян.
На суді в Нью-Йорку була присутня дружина Віктора Бута. Вона висунула різкі звинувачення на адресу органів юстиції США і знову заявила про невинність чоловіка. Москва також вже неодноразово протестувала проти екстрадиції Бута в США. Американські газети вважають, що Кремль, очевидно, побоюється суду над Бутом, оскільки в ході процесу можуть розкритися передбачувані зв'язки між російськими чиновниками і незаконною торгівлею зброєю.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас