Екс-міністр праці та соціальної політики за неприпустимість пенсійної "зрівнялівки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-міністр праці та соціальної політики за неприпустимість пенсійної "зрівнялівки"

Казна та Політика
3563
Екс-міністр праці та соціальної політики України Людмила Денисова вважає, що для проведення пенсійної реформи потрібні єдині принципи формування пенсійного забезпечення. Про це вона заявила на прес-конференції в медіа-холі інформаційного агентства "ІнтерМедіа Консалтинг", передає кореспондент FINANCE.UA.
"Що зараз відбувається, про яку зрівнялівку зараз говорять? Зараз не перераховуються, не індексуються пенсії у зв'язку з інфляцією, не перераховуються в залежності від збільшення прожиткового мінімуму. Тобто, зараз знову, як у 2004 році, всіх зрівняли і 92% пенсіонерів стали отримувати однакову пенсію, і тільки 8%, яким призначалася пенсія за спеціальним законом, отримували іншу", - зазначила Денисова.
За її словами, наші економісти не завжди правильно розраховували коефіцієнт адаптації заробітної плати до нинішніх умов. "Були такі роки, як 1996-й, 1997-й, коли взагалі не слід було йти на пенсію", - говорить екс-міністр.
Вона вважає, що необхідний поправочний коефіцієнт у розрахунку розміру пенсій.
"У січні 2008 року урядом Юлії Тимошенко був введений поправочний коефіцієнт на стаж. Приміром, людина має 40 років стажу, але в неї маленька заробітна плата, і ці роки стажу їй не допомагають. Тому виходило так, що ми вводили 40 років стажу, брали поправочний коефіцієнт 1,45, множили на 35% і тим самим збільшували стаж. За рахунок цього ми підтягували розмір пенсії", - зазначила Денисова.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас