Гpeція xoчeт продовжити термін погашення боргу, - заступник міністра фінансів Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гpeція xoчeт продовжити термін погашення боргу, - заступник міністра фінансів Греції

Казна та Політика
200
Греція хоче тільки продовжити термін погашення, але не рефінансувати борг за резервним фінансуванням, яке країна отримує від Міжнародного Валютного Фонду (МВФ) і держав єврозони, стверджує заступник міністра фінансів Греції Філіппос Сахінідіс, передає Reuters.
"Зараз тільки обговорюється продовження виплати 110 млрд євро (резервного фінансування)", - повідомив він в інтерв'ю щоденній фінансової газеті Kerdos.
"Уряд Греції не обговорював і не збирається обговорювати можливість реструктуризації боргу. Будь-які розмови про реструктуризацію боргу небезпечні для репутації країни та її перспектив", - заявив заступник міністра фінансів.
Комісія Євросоюзу спростувала інформацію, що Німеччина готує екстрений план на випадок, якщо Греції потрібно реструктуризувати свій борг.
Але згідно з деякими джерелами, міністри єврозони розглядають можливість повторного викупу держоблігацій країн з проблемними економіками, і обтяжена великими боргами Португалія вже підтримала цю пропозицію.
Ф. Сахінідіс також повідомив, що можливе зниження відсоткової ставки для виплати боргу Греції, яке зараз обговорюється ЄС, було б дуже приємним рішенням.
У травні минулого року Греція, ЄС і МВФ домовилися, що країна буде виплачувати борг в 110 млрд євро з відсотковою ставкою 5,0-5,2%.
"Не можу сказати, що вони (ЄС і МВФ) будуть робити, але питання відсоткової ставки зараз обговорюється, і ми сподіваємося на позитивний результат", - сказав Ф. Сахінідіс.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас