Спецпідрозділи ВМС Малайзії відбили танкер у сомалійських піратів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спецпідрозділи ВМС Малайзії відбили танкер у сомалійських піратів

Кримінал
247
Спецпідрозділи військово-морських сил (ВМС) Малайзії відбили танкер з командою з 23 чоловік у сомалійських піратів в Аденській затоці, передає РБК з посиланням на телеканал France24. Раніше малайзійський танкер Bunga Laurel з нафтою на борту був захоплений на шляху до Сінгапуру. Екіпаж встиг подати сигнал про допомогу, який почули малайзійські військові, які знаходилися на бойовому чергуванні в районі Аденської затоки з метою недопущення атак піратів на цивільні судна.
Бійці спецназу застосували гелікоптери Fennec для вогневої підтримки. Поки літальні апарати атакували судно піратів, морські піхотинці висадилися на танкер і вступили в бій з піратами, які перебували на палубі нафтовозів. У результаті три морських розбійника були поранені, семеро були затримані. Ніхто з команди Bunga Laurel не постраждав.
Це друге судно, звільнене від піратів останніми днями. Напередодні в аравійському море південнокорейські ВМС провели операцію, звільнивши від морських розбійників вантажному судно Samho Jewelry, що йшло під прапором Республіки Корея.
Протягом 19 років Сомалі знаходиться в стані анархії, що є однією з головних причин розквіту піратства біля узбережжя країни і в районі Африканського Рогу. Наразі сомалійські пірати утримують близько 30 кораблів і більше 600 моряків.
20 січня 2011 пірати захопили сірійське судно Khaled Muhieddine, що йшло під прапором Королівства Того, в 610 км на південний схід від узбережжя Оману. На борту корабля знаходилися 25 членів екіпажу, 22 з яких - сирійці, ще троє - єгиптяни.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас