Країни Європи з високим дефіцитом можуть реструктурувати борг або виявитися неплатоспроможними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни Європи з високим дефіцитом можуть реструктурувати борг або виявитися неплатоспроможними

Казна та Політика
186
Деякі європейські країни з високим рівнем дефіциту бюджету, ймовірно, будуть змушені провести реструктуризацію свого боргу, або виявляться неплатоспроможними за борговими зобов'язаннями, вважає керівник Pacific Investment Management Co. Ендрю Босомворт.
"За круглим столом перебувають учасники, країни з присвоєними рейтингами на рівні ААА, платники податків, країни, котрі підлягають фінансовим реформам, які намагаються спільно ухвалювати рішення. Але одне місце залишається порожнім, і це - головні власники облігацій, кредитори, які обов'язково мають сидіти за цим столом", - сказав він в інтерв'ю Bloomberg.
Відповідаючи на питання про можливість деякими країнами реструктуризації боргу або невиконання своїх зобов'язань, Босомворт відповів "Я думаю, можливо".
Водночас Босомворт застеріг, що реструктуризація боргу - це лише тимчасове рішення на короткострокову перспективу, і країнам-боржникам необхідно працювати для вирішення проблеми.
На думку експерта, країни з найвищими міжнародними рейтингами, такі як Німеччина, Франція, повинні більше співпрацювати для вирішення проблеми, хоча це може мати негативний вплив на їх власні облігації.
"Так чи інакше, країни з найвищим кредитним рейтингом ААА повинні більше співпрацювати для поліпшення роботи валютного союзу", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас