Безробіття в Україні в 2011 році виросте на 28% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття в Україні в 2011 році виросте на 28%

Казна та Політика
6464
Реальна кількість безробітних в 2011 році збільшиться приблизно на 28% і складе близько 2 млн 160 тис. осіб.
Про це Корреспондент.biz заявив голова Національного форуму профспілок України Мирослав Якібчук.
"Тому оптимістичні заяви чиновників про те, що безробіття в країні через рік вже не буде, - це просто поганий жарт", - сказав Якібчук.
За його словами, "важко зрозуміти логіку чиновників, які стверджують, що протягом цього року безробіття в Україні не буде. Адже ще на кінець листопада минулого року, за їхніми ж офіційними даними, на 1 вакантне місце претендувало близько 25 повністю безробітних".
Крім цього, Якібчук повідомив, що за оцінками НФПУ реальна кількість безробітних в 2011 році збільшиться приблизно на 28% і складе близько 2 млн 160 тис. осіб.
Також голова НФПУ нагадав, що велика кількість українців, не знайшовши роботи у власній країні, змушені були шукати її за кордоном. Для них, за словами Якибчука, теж має бути створено понад 10 млн робочих місць.
"Ми кілька разів зверталися як до уряду Тимошенко, так і до уряду Азарова з вимогою створити Державну програму зі створення нових робочих місць. Крім того, ми подавали свої пропозиції щодо створення такої програми. Але відповіді так і не отримали", - зазначив Якібчук.
Як повідомляє прес-служба НФПУ, кілька днів тому віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив, що до кінця 2011 безробіття в Україні не буде.
Нагадаємо, виступаючи 24 грудня 2010 у Верховній Раді, Тігіпко зазначив, що з початку 2010 року рівень безробіття в Україні, за підрахунками міжнародних експертів, становив 9,1%, а зараз - 8,5%.
"Я можу сказати, що протягом двох років ця проблема у нас зникне, і, за моїми прогнозами, у нас виникне інша проблема, яка буде називатися брак робочих рук", - сказав він.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас