ФАС визнала новий проект Мавроді фінансовою пірамідою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФАС визнала новий проект Мавроді фінансовою пірамідою

Валюта
712
Експертна рада ФАС РФ з фінансових ринків вирішила, що новий проект скандально відомого засновника МММ Сергія Мавроді - це фінансова піраміда, передає кореспондент РИА Новости. За таке рішення проголосували всі присутні на засіданні представники ради, що включає в себе експертів компаній - учасників фінринку - і чиновників профільних відомств.
Як пояснив заступник керівника ФАС Андрій Кашеваров, тепер служба на підставі цього рішення направить свій висновок до правоохоронних органів. За його словами, слідство зможе кваліфікувати дії Мавроді за статтею 30 КК РФ як підготовку до злочину, пов'язавши це зі статтею 159 "Шахрайство".
Мавроді, який у 90-х роках минулого століття заснував фінансову піраміду "МММ", на початку січня заявив про запуск нового проекту, учасникам якого він обіцяє дохід 20% на місяць, пенсіонерам - 30%, а прибутковість за рік, за його словами, складе 240-360%. Учасникам нового проекту "МММ-2011" необхідно буде завести два гаманці в системі електронних платежів WebMoney.
Адміністрація платіжної системи заявила, що не допустить створення фінансових пірамід і буде уважно відстежувати підозрілу активність користувачів WebMoney. Представник російського Мінфіну Сергій Барсуков вже назвав схему Мавроді "черговим цинічним обманом".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас