У центрі Мадрида відкрився готель зі сміття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У центрі Мадрида відкрився готель зі сміття

Нерухомість
687
У центрі Мадрида відкрилася спроектований і побудований німецьким концептуальним художником Гансом Шульте готель зі сміття.
Споруда, побудована з 12 тонн сміття, зібраного на європейських пляжах простоїть в центрі іспанської столиці на площі Кальяо в рамках міжнародної туристичної виставки FITUR, яка проходить цими днями в Мадриді, до кінця тижня.
Каркас будинку зроблений з дерева, а зовнішні стіни обшиті всіляким сміттям: частини манекенів, ляльки, старе взуття, валізи, касети, магнітофони, битий посуд, шини, розірвані дитячі книги, обривки газет, пластикові пляшки, бляшані й консервні банки, поламані годинники, вентилятори, частини комп'ютерів, рвані шкарпетки і т.д.
Спонсором проекту, вартістю півмільйона євро, під слоганом "Врятуємо пляжі" (Save the Beach) виступила провідна мексиканська пивна компанія Coronita.
Влітку 2009 року група волонтерів очистила від сміття італійський пляж Капокотта, і з цього сміття - більше 1 тонни - був побудований перший "сміттєвий" готель, який з'явилася влітку 2010 року в Римі, біля стін Ватикану. У цьому готелі переночувала датська модель Хелена Крістенсен.
Тепер готель зі сміття, зібраного волонтерами на іспанському пляжі Баїа-де-Портман (провінція Мурсія), з'явився в іспанській столиці. Охочі можуть зайти всередину, переночувати в готелі зможуть люди, заздалегідь зареєстровані на сайті організаторів проекту.
У будівлі - п'ять спалень, обставлених старими меблями і начинням, підібраним на пляжах: торшери та настільні лампи, комоди і крісла, на стінах - розбиті дзеркала, на підлозі - драні килими, замість штор - рвані шматки тканини. На стінах - шпалери з фотографіями сміття.
На думку організаторів, цей проект приверне увагу світової громадськості до проблеми забруднення навколишнього середовища, в тому числі світового океану і численних пляжів по всій планеті.
"Якщо ми нічого не зробимо, завтра твоя відпустка буде такою", - свідчить напис на пояснювальному плакаті біля стін готелю.
"Цей готель, побудований зі сміття, символізує духовне сміття, яке руйнує нас зсередини", - пояснює Шульт, який з середини 1960-х років створює подібні арт-проекти з використанням сміття.
Один з його найвідоміших проектів - The Trash Men - ціла армія "сміттєвих" солдатів, яка промандрувала всім світом, від Великої китайської стіни і Антарктиди до Москви і Нью-Йорка.
Нагадаємо, раніше на околиці Мадрида з'явилася церква висотою 40 метрів, повністю виготовлена з будівельного сміття.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас