Фондовий ринок. Підсумки дня: під знаком корекції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки дня: під знаком корекції

Казна та Політика
186
Торги на російських фондових майданчиках у четвер завершилися в мінусі. За підсумками сесії індекс ММВБ опустився на 1,73% до 1 733,89 пункту, індекс РТС - на 1,8% до 1 868,46 пункту. Котирування акцій "Газпрому" на ММВБ знизилися на 1,98%, ВТБ - на 1,19%, "Лукойла" - на 2%, "Роснефти - на 0,41%, Сбербанку - на 2,28%, "РусГідро" - на 2,49%. Папери Ростелекома додали в ціні 0,64%.
Російські фондові індекси почали демонструвати негативну динаміку з самого початку торгів. За словами заступника начальника відділу довірчого управління Абсолют Банку Івана Фоменка, цьому сприяло негативне закриття торгової сесії в США через не дуже оптимістичної фінансової звітності американських банків та негативними даними макроекономічної статистики.
"Ситуацію могли врятувати статистичні дані з економіки Китаю, - відзначає він. - ВВП країни і промислове виробництво за IV квартал показали більш високі, ніж очікував ринок, темпи зростання. Однак інвестори звернули більше уваги на інші цифри - на дані, що характеризують темпи підвищення інфляції в Китаї. Це може означати, що Народний Банк Китаю цілком може продовжити політику підвищення ставок, що, звичайно, негативно відіб'ється на фондових ринках".
Начальник аналітичного відділу ІК "Церіх Кепітал Менеджмент" Микола Подлевскіх додає, що негативно позначився на настроях гравців огляд промислових замовлень CBI у Великобританії і зниження індексу випереджальних індикаторів у США. "Негативу інвесторам також додавало досить активне зниження нафтових цін, що проходило при посиленні долара, і почалася корекція на фондових ринках Європи і США, - підкреслює він. - У результаті на ММВБ зниження котирувань по основних паперами, що торгуються склало 1-3%. Дуже сильна корекція (-6%) була по акціях ТНК-ВР".
На думку керівника активами ІК "Пілгрім Ессет Менеджмент" Ігоря Кіссель, сьогоднішній день проходив під знаком здорової корекції. Він вважає, що головною причиною цього зниження є бажання учасників ринку частково зафіксувати прибуток, і така корекція "не вимагає суттєвої зміни зовнішніх факторів, які залишаються практично незмінними з початку року, коли ми спостерігали впевнене зростання". Разом з тим, Подлевскіх вказує, що тепер питання, наскільки глибокою буде корекція що почалася, є головним для гравців.
Аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова нагадує, що завтра в США о 15:00 за київським часом буде опублікований квартальний звіт Bank of America, а протягом дня повинна відзвітувати компанія General Electric. У Європі варто звернути увагу на індекс ділового клімату IFO Німеччини за січень, який вийде в 12:00. О 12:30 стане відома зміна роздрібних продажів Великобританії в грудні.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас