Льовочкін пояснив, чому сидить Луценко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Льовочкін пояснив, чому сидить Луценко

Кримінал
1662
Глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін заявляє, що в кримінальних переслідуваннях міністрів уряду Юлії Тимошенко "немає ніякої політики".
Як передає кореспондент УНІАН, коментуючи журналістам надання екс-міністру економіки України Богдану Данилишину політичного притулку в Чехії, Льовочкін зазначив, що звинувачення лежать в економічній площині і стосуються діяльності Данилишина на посаді міністра і в сфері тендерних закупівель.
Водночас глава Адміністрації сказав, що "Президент чує стурбованість наших партнерів з приводу демократії", тому дав доручення провести об'єктивне, неупереджене розслідування.
Льовочкін спростував звинувачення з боку опозиції щодо вибірковості кримінальних справ. За його словами, 166 таких справ порушено проти чинних посадових осіб. Також сьогодні Президент звільнив з посади голови Борщівської районної держадміністрації Тернопільської області після того, як стало відомо про його корупційну діяльність.
Коментуючи затримання екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, Льовочкін сказав, що для визначення міри такого заходу, напевно, були підстави. Крім того, що Луценко нібито зволікав з ознайомленням зі справою, була інформація про його можливий від'їзд за кордон.
Льовочкін також назвав "маячнею" повідомлення в ЗМІ про те, що країни Заходу готують список українських посадових осіб, в'їзд яким до Євросоюзу буде заборонено.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас