У Росії видали "Абетку петербуржця-початківця" для приїжджих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії видали "Абетку петербуржця-початківця" для приїжджих

153
Комітет з культури Санкт-Петербурга видав книгу "Абетка петербуржця-початківця", в якій зібрані цінні знання жителів міста на Неві про користування російською мовою та особливості поведінки в місті, пише ресурс "БалтІнфо".
Автори сподіваються, що тепер приїжджі до Північної столиці (трудові мігранти, студенти, туристи) вже не будуть просити в магазині "булку хліба", питати, що таке двір-колодязь або"фінбан", а також ставити питання про те, що за птах Чижик-Пижик і де його можна побачити.
"Абетка" покликана допомогти читачам освоїти звичні для городян вислови, зміст яких для тих, хто зростав і виховувався не в Північній столиці, іноді вимагає пояснень.
Ця книга присвячена петербурзьким адресам, явищам, знаковим подіям. У ній багато фотографій та ілюстрацій, цитуються вірші Олександра Пушкіна, Миколи Гумільова, Йосипа Бродського. Серед безумовних переваг "Абетки" - доступний стиль викладу, барвистість і зручний алфавітний покажчик.
"Абетка петербуржця-початківця" видана у рамках проекту "Культурна столиця", який був ухвалений в Петербурзі у грудні 2009 року і спрямований на підвищення рівня культури і зміну поведінкових стереотипів мешканців Петербурга.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас