Перед весіллям принца Вільяма довелося терміново міняти королівський вензель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перед весіллям принца Вільяма довелося терміново міняти королівський вензель

559
Весілля принца Вільяма, майбутнього спадкоємця британського престолу, і Катрін Міддлтон, мало не затьмарилася конфузом, який дуже потішив би любителів туалетного гумору, пише британська газета The Daily Mirror.
Справа в тому, що подружня пара мала отримати вензель WC, що складається з перших літер їхніх імен - William і Catherine. Але цим же поєднанням букв у Британії традиційно позначається вбиральня. На щастя, організатори весілля знайшли спосіб уникнути конфузу: вони поміняли букви місцями.
Справді, не можна уявити собі навіть самих фанатичних монархістів, які б пили чай з чашок з ініціалами WC, відзначає The Daily Telegraph.
Крім того, невдоволення "туалетним вензелем" було висловлено на найвищому рівні. "Коли королеві принесли перші ескізи посуду з вензелями онука і майбутньої внучатої невістки, то Єлизавета II була неприємно здивована настільки знайомим поєднанням двох букв, які, однак, ніяк не підходили для монаршої родини", - наводить ІТАР-ТАРС слова джерела в Букінгемському палаці.
Тепер королівські радники вирішують більш складну проблему: якщо для сувенірів букви в вензель можна переставити, то в момент коронації Вільяма - він стоїть другим після свого батька принца Уельського Чарльза в списку престолонаслідування - подібна "рокіровка" буде абсолютно неприпустима.
У результаті перед коронуванням Вільяму, мабуть, все-таки доведеться змінити ім'я. Королівські вензелі ставляться на громадських і державних будівлях, а також на офіційних документах.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас