Ніколя Саркозі назвав французьку провінцію частиною Німеччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ніколя Саркозі назвав французьку провінцію частиною Німеччини

165
Президента Франції Ніколя Саркозі освистала публіка за грубу помилку: перебуваючи в Ельзасі, він зарахував цю французьку провінцію до Німеччини, пише британська газета The Daily Telegraph.
Дана земля, яка перебуває по сусідству з Німеччиною, в результаті воєн кілька разів переходила з рук в руки, але за підсумками Другої світової війни її закріпили за Францією.
Саркозі виступав з промовою в місті Трюхтершайм, що приблизно в 20 кілометрах від німецького кордону, перед трудівниками села. Президент Франції намагався пояснити, що може допустити нечесну конкуренцію між Індією і Китаєм, але не між Німеччиною і Францією. Виголошуючи промову, він заявив: "Я не кажу цього просто тому, що перебуваю в Німеччині". Президент тут же виправився, уточнивши: "Тобто в Ельзасі".
Але публіка негайно освистала виступаючого. Він і сам був збентежений незграбною обмовкою і підняв руки в повітря, показуючи, що "здається". Представник Єлисейського палацу пізніше запевнив, що обмовка президента була "простою помилкою".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас